11 Dis 2011

Cara Nak Detect Wifi Di curi

By on 15:46

Cara Nak Detect Wifi Di curi

Pernah tak terjadi, internet korang tiba-tiba jadi slow giler. Ada kemungkinan besar wifi kita telah di crack / dicuri oleh jiran sebelah yang tak sivik punya orang, dengan menggunakan Wifi Booster dan software Backtrack. Kita yang penat-penat bayar bil, suka hati mak bapak dia je cilok kita punya Wifi. Hampeh btol, busuk punya orang. Kebiasaanya para pengguna p1wimax dan streamyx yang selalu menjadi mangsa.
Cara Nak Detect Wifi Di curi

Hari ini aku nak kongsi 2 software untuk kita bagi pengajaran kepada mereka ini. Software ini akan detect siapa yang curi wifi dan kita boleh cut connection. Cuba install kat pc/laptop korang, pastu kita boleh check sama ada betul-betul wifi kita dicuri ataupun internet kita yang slow sebab bandwith dah low (tak pasal-pasal orang sebelah jadi mangsa).

Cara Nak Detect Wifi Di curi


Korang bleh cuba yang mana satu pilihan korang :

Wireless network watcher
-Download disini KLIK SINI

Netcut
-Download disini KLIK SINI



 

En. eddie