1/12/11

Filled Under: , , ,

Norshahrul Idlan Menang Anugerah Supermokh

Norshahrul Idlan Menang Anugerah Supermokh

PETALING JAYA, 30 Nov (Bernama) -- Penyerang berbisa pasukan Kelantan, Norshahrul Idlan Talaha tidak menyangka terpilih untuk memenangi dua anugerah utama pada majlis Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2011.

Norshahrul Idlan, 24, meraih Anugerah Penyerang Terbaik dan Anugerah Supermokh/Pemain Paling Bernilai yang pertama kali diperkenalkan sempena memperingati lagenda bola sepak negara Allahyarham Datuk Mokhtar Dahari

Pemain kelahiran Besut, Terengganu itu menyifatkan Anugerah Supermokh merupakan kejayaan paling besar yang diterimanya pada tahun ini dan cukup bermakna buat dirinya.

"Saya kurang beraksi dalam skuad negara pada musim ini akibat kecederaan hamstring namun tidak sangka dipilih untuk menerima anugerah ini," katanya kepada pemberita di sini hari Rabu.

Beliau berkata anugerah itu meniupkan semangat kepada dirinya untuk beraksi dengan lebih cemerlang pada tahun depan.

Menjawab satu pertanyaan, Norshahrul Idlan berkata penyertaan pemain import dalam Liga Malaysia tidak akan menjejaskan prestasi beliau dan pemain tempatan yang lain tahun depan.

"Saya akan buktikan bahawa pemain tempatan adalah lebih baik daripada mereka (pemain import)," katanya.

Sementara itu bekas jurulatih Terengganu, Irfan Bakti Abu Salim yang akan menyertai pasukan Selangor tahun depan memenangi Anugerah Jurulatih Terbaik 2011.

Irfan Bakti berkata beliau rasa gembira kerana dipilih untuk menerima anugerah tersebut dan ia hasil kerja keras seluruh pasukan Terengganu.

"Ini kali pertama saya menerima anugerah seperti ini dan saya akan jadikannya sebagai pembakar semangat untuk bekerja lebih keras untuk membantu pasukan baru saya iaitu Selangor pada musim baru tahun depan," katanya.

Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2011

Penjaga Gol Terbaik


Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan)

Pemain Pertahanan Terbaik


Norhafiz Zamani Misbah (Negeri Sembilan)

Pemain Tengah Terbaik


Safiq Rahim (Selangor)

Penyerang Terbaik


Norshahrul Idlan Talaha (Kelantan)

Jurulatih Terbaik


Irfan Bakti Abu Salim (Terengganu)

Anugerah Supermokh untuk Pemain Paling Bernilai


Norshahrul Idlan Talaha (Kelantan)

Persatuan Negeri Terbaik


Persatuan Bola Sepak Selangor

Kelab Bola Sepak Terbaik

Kelab Bola Sepak Selangor PKNS