1 Jan 2011

EASEUS PARTITION MASTER Format memory kad rosak/bermasalah

By on 11:31

Anda pernah format apa2 flash memory? mcm pendrive n memory kad?

 
 
Bila connect je kat usb port, klik kt file memory tu tapi keluar ayat memory anda tu kena format dulu baru boleh buka/guna...anda pun klik la format...

masa format tu pulak (bile dah hujung2) keluar ayat lebih kurang mcm ni...


"Windows was unable to complete the format"

lepas tu pc hang sekejap (bile cabut usb ok pulak)
mcmane nk buat tu? memory kad/flash korap?
Anda mungkin pernah buat cara ni utk buat ia berfungsi balik

Right-klik MY COMPUTER>MANAGE>DISK MANAGEMENT>right-klik partition memory yg rosak tu>FORMAT

lepas tu nampak mcm ok, tapi bile klik lagi kat flash tu still pc anda kata belum format (tak boleh akses juga)
nak buat mcmana lagi?
ini penyelesaiannya...

mula2, download ini barang >> FREE DOWNLOAD SINI <<

benda ni namanye EASEUS Partition Master
siap download...RUN la program ni, install kat pc...
dah siap install...
cucuk memory kad/flash drive yg korap tu kat usb...
buka Partition Master ni...

nanti keluar mcm ni...


KLIK KAT MEMORY_ANDA (contoh)


KLIK ICON "FORMAT" TU, BILA KUA POPUP TU KLIK JE "OK"


NAMPAK "OPERATIONS PENDING" KAT KIRI BAWAH TU? LEPAS TU KLIK "APPLY"


KELUAR JE POPUP NI, TEKAN "YES" JE


SETTLE...lepas tu memory kad/pendrive anda tu akan back to normal...

selamat mencuba...

1 comments:

  1. Gparted jauh lebih gempak dan canggih :).. cuma leceh sket nak guna je

    BalasPadam

 

En. eddie